Belgisch Stuurbrevet – ICC

Het Stuurbrevet is wettelijk verplicht voor het besturen van grotere en sneller pleziervaartuig. Het ICC is het internationaal erkende brevet.

vanaf € 145,- incl BTW

Het Stuurbrevet is de verplichte Belgische licentie voor het besturen van een pleziervaartuig op de nationale waterwegen.
Het ICC het International Certificate of Competence voor de pleziervaart, wordt in de meeste Europese landen erkend. Er zijn verschillende categorieën –meer informatie onderaan deze pagina.

Wat is het Stuurbrevet?

Het Stuurbrevet is wettelijk verplicht voor het besturen van een pleziervaartuig vanaf 15 meter of dat sneller kan varen dan 20 km/uur, ongeacht zijn lengte.

In België zijn 2 versies van het Stuurbrevet, namelijk:
– Beperkt Stuurbrevet
– Algemeen Stuurbrevet.

Het verschil tussen deze brevetten is dat je met het Beperkt Stuurbrevet uitgesloten bent van het varen op de Beneden-Zeeschelde.  Met het Algemeen Stuurbrevet mag je overal varen. De leerstof voor het Algemeen Stuurbrevet is dan ook iets uitgebreider.

De theoriecursus bereidt u voor op het examen bij de overheid. De examencentra: Berchem – Brussel – Oostende – Namen

2-daagse theorie stoomcursus € 145

Deze 2-daagse theoriecursus geven we in onze vaarschool.Leiddraad voor het stuurbrevet

Een interessant boek die als goede voorbereiding kan gebruikt worden is “Leidraad voor het Stuurbrevet”

De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers.
Voor deze cursus heeft u geen specifieke voorkennis of certificaten te hebben.
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en factuur.  Kort voor aanvang van de cursus en na uw betaling ontvangt u de Joining Instructions.

 

 

Wat is ICC, Het International Certificate of Competence?

Het ICC , het International Certificate of Competence voor de pleziervaart, wordt in de meeste Europese landen erkend. In veel landen – waaronder Frankrijk – wordt het Belgische Stuurbrevet niet erkend en het ICC wel.

Om het ICC aan te vragen dient men:
– een Belgisch Vaarbewijs te hebben
– en Belg te zijn of een officieel verblijfsadres in België te hebben.ICC brevet blanco

Het is dus niet nodig nog een extra test of examen af te leggen. Het ICC is levenslang geldig.
Er bestaan meerdere categorieën voor het ICC namelijk “I” (inland): voor de binnenwateren en “C” (coast): voor de kustwateren. Verder wordt er onderscheidt gemaakt in “M” (motor): voor motorboten en “S“ (sail): voor zeilboten.

Wie een ICC wenst dat (ook) geldt voor een zeilvaartuig, zal een verklaring op eer moeten ondertekenen dat de nodige zeilbekwaamheid werd verworven. Met de Combinatiecursaus Vaarbewijs van onze vaarschool is het aantonen van de zeilvaarbekwaamheid geen probleem.

De Overheidsdienst Mobiliteit geeft de ICC uit welke zijn aan te vragen met een formulier dat NaviClass u verstrekt nadat uw uw Stuurbrevet heeft.  Wij geven aan waar u dat kunt indienen met welke bijlagen en u bekomt uw ICC thuis.

Belgisch Stuurbrevet – ICC

Opleidingsadvies nodig?

Weet U niet welke opleiding u het best kan kiezen? Of welke u het meeste baat bij heeft? Laat u gratis informeren door ons. Laat hieronder uw gegevens achter en wij contacteren U zo snel mogelijk: